Tafelklem


Van het bedrijf Elro wat onder andere rookmelders, stekkerdozen en bewakingscamera’s produceert hebben we de opdracht gekregen om een tafelcontactdoos te ontwerpen.

De door mij ontworpen tafelcontactdoos wordt op het bureau geklemd. Aan de onder- en aan de bovenkant zit een stekkergat. Hierdoor kunnen computers aan de onderkant ingeplugd worden en telefoons en andere apparaten die vaak in en uit de oplader gehaald 

worden aan de bovenkant. Bij een realisatie van het product zou het product te koop zijn met 1,2 of 3 tafelklemmen aan een stekker.

Aan de opdracht voor het ontwerpen van deze stekkerdoos zaten een aantal restricties. Als eerste moest het in een gegeven stijl ontworpen worden. De verkregen stijl die ik heb gekregen en toegepast is avant-gardisme. Daarnaast moesten alle onderdelen en schaaldelen produceerbaar zijn met een open-dicht matrijs.