HEMA afvalbak

Voor de winkelketen HEMA heb ik een afvalbak ontworpen. De afvalbak is na het verwijderen van het deksel open te klappen zodat de vuilniszak makkelijk te verwijderen is.

Door het schaaldeel omhoog te trekken kan deze gekanteld worden waarna deze open blijft staan doordat het zwaartepunt achter het scharnierpunt terecht komt. Bij een zware afvalzak zou de afvalbak om kunnen vallen. Dit probleem is opgelost door de onderkant van de afvalbak te verzwaren.

Doordat het schaaldeel omhoog wordt getild heeft de Klapbak geen verspringing in de behuizing, maar sluiten de twee schaaldelen precies op elkaar aan.

 

HEMA4 copy

Hema heeft verschillende lijnen producten en is druk bezig met te vernieuwen en een moderner en hipper bedrijf te worden. Om met deze trend binnen het bedrijf mee te gaan is er voor gekozen om binnen de vormtaal van bovenstaande lijn te ontwerpen. Wat al deze verschillende design lijnen binnen HEMA gemeen hebben is dat de vormgeving clean is en eenvoud heeft.

 

HEMA2 copy

Voor- achterkant verpakking

Voor- achterkant verpakking

 

Bij de verpakking is er gekozen om dicht bij de huisstijl van HEMA te blijven en het een simplistisch uiterlijk te geven. De verpakking bestaat uit golfkarton met een witte gestreken triplex karton buitenzijde waardoor de verpakking een hoogglans afwerking krijgt. Op de verpakking staat aan de voorkant de vuilnisbak in zijn geheel afgebeeld en aan de achterkant de vuilnisbak zonder deksel en open staand zodat de werking van de prullenbak voor de consument duidelijk is.